Студентите отново избират Lidl за най-желан работодател в ритейл сектора

Компанията се изкачва с 2 позиции нагоре в тазгодишното издание на проучването Graduate Survey

02.08.2022 12:00:00 | София

Лого

За поредна година студентите оценяват Lidl като най-желан работодател в ритейл сектора. Това показват резултатите от ежегодното независимо проучване Graduate Survey, което се провежда за шести път.

Спрямо миналата година компанията се изкачва с 2 позиции нагоре и така стига до 10-то място в класацията. Веригата е единственият ритейлър в ТОП 10, което затвърждава образа ѝ най-желан работодател в бранша сред младите хора, в категорията за компании с над 250 служители.

Проучването обобщава информация за това как студентите възприемат компаниите на пазара. Младите хора споделят своето мнение за над 50 характеристики на работодателите. Пет ключови показателя обаче се очертават като водещи за тяхната висока оценка – силният и известен бранд, добрата репутация сред клиентите, добрите служители, професионалното обучение и възможностите за развитие, които осигурява компанията.

„Още по-доброто представяне на Lidl в тазгодишното издание на проучването ни радва изключително много. Щастливи сме, че младите хора продължават да ни разпознават като най-желан работодател в сектора и да виждат в Lidl не само утвърден бранд, но и доказал се работодател, който дава така важната за тях възможност да се развиват и да израстват като хора и професионалисти“, коментира Катерина Шопова, директор „Човешки ресурси“ в компанията.

Подкрепата за младите кадри е един от ключовите приоритети на Лидл България. Компанията предлага различни програми, насочени както към студентите и младите специалисти, така и към учениците в страната. За трети пореден път тази година веригата провежда своята стажантска програма, с която дава шанс на български студенти от България и чужбина да натрупат реален практически опит в света на търговията, като работят по конкретен бизнес проект. Към младите специалисти е насочена и trainee програмата на компанията, която подготвя младите хора за мениджърска позиция и така дава изключително силен старт на тяхното професионално развитие.

Само преди месец 5040 работещи от цялата страна наредиха Лидл България в ТОП 3 на най-желаните работодатели в страната в независимото проучване Employer of Choice. В челната тройка компанията отново бе единствена от сферата на ритейла, с което още веднъж затвърди образа си на най-желан работодател в бранша и един от най-предпочитаните в страната.  

За контакт


Сподели

Покажи още