чай

Становище за устойчиво закупуване на чай

Ние от Лидл България сме наясно с отговорността, която носим от екологична, икономическа и социална гледна точка като търговско дружество и искаме да предложим на своите клиенти артикули, които отговарят на нашата философия и високи изисквания за качество.

В съответствие с нашето мото: "За нашето утре", Лидл България се ангажира, чрез нова политика на закупуване, за насърчаване на по-устойчиво отглеждане на чай с цел  да допринесе за по-екологично и социално отговорно стопанисване на земите. Нашата нова политика за закупуване на чай е гарантирана от нашето тясно сътрудничество с доставчиците и изискването за сертифициране по стандартите на Fairtrade, Rainforest Alliance, Bio, UTZ или UETB / UTZ на 100% при Зеления, Черния и Ройбос чай и на 50% при Билковия и Плодовия чай до края на 2022 година.
Така ние се ангажираме да предлагаме повече продукти, които са сертифицирани в съответствие с най-утвърдените международни стандарти, като на Fairtrade, Rainforest Alliance, Bio , UTZ или UETB / UTZ и ще запазим тази тенденция и през следващите години.
Лидл България публикува своето официалното становище за по-устойчиво закупуване чай, като се ангажира да го актуализира редовно, за да се осигури пълна прозрачност и автентичност.