Фермерският пазар пред Lidl ще се проведе в Созопол този уикенд

Екзотичният плод чайот, известен като „мексиканска краставица“, ще е сред предлаганите продукти на пазара

21.07.2022 12:00:00 | София

Лого

Шестият традиционен фермерски пазар, който Lidl организира в подкрепа на малките регионални производители, ще се проведе този уикенд в гр. Созопол. На 22, 23 и 24 юли от 10.00 до 19.00 ч. жителите и гостите на града ще могат да се насладят на традиционни вкусове пред магазина на веригата на ул. „Созополски манастири“ №26. Те ще могат да избират сред богатото разнообразие от качествени продукти, сред които млечни и месни изделия, био-сертифицирани плодове и зеленчуци, ядки, мед, разядки, вино и др.

 

Посетилите на пазара ще могат да опитат от сладките изкушения на производителя Апостол Петров от Поморие, който се включва за пръв път в събитието със своите конфитюри, сладка от смокиня, праскова, пъпеш и екзотичния чайот. Плодът с формата на круша е известен като „мексиканска краставица“, има вкус на тиква и е типичен за зоните с тропичен климат. Чайотът има множество полезни свойства за организма и се използва освен в кулинарията още и във фармацевтиката и козметиката.

Неповторимият вкус на домашните зеленчуци този уикенд ще представи варненската био градина „Туинс“, а с плодове собствено производство ще се включи „Таткова градина“ от Сливен. „Фермерска мандра“ от пловдивското с. Строево ще зарадва клиентите на пазара с качествени млечни продукти, а ценителите на месните деликатеси ще могат да ги открият при „Вино и мезе“ от полупланинското с. Цонево. Интересна демонстрация за изработка и гравиране на дървени изделия ще покаже Владимир Петров от с. Джурово, който също ще е сред участниците на пазара.

През летните месеци юли и август посетителите на морските ни курорти - Несебър, Созопол, Царево и комплекс „Св. Св. Константин и Елена“, ще могат да избират от асортимента на родните производители и да преоткрият автентичния вкус на българска продукция, представяна на фермерските пазари на Lidl.

 

За контакт


Сподели

Покажи още