Лидл България с най-добра дарителска програма за 2022 г.

Признанието е за най-голямата социално отговорна инициатива на компанията „Ти и Lidl за по-добър живот“

16.12.2022 11:00:00 | София

лого

Лидл България спечели приза за „Най-добра дарителска програма“ за 2022 г. по време на 17-то издание на конкурса „Корпоративен дарител“ на Българския дарителски форум. Признанието се връчва на компанията за устойчивия принос и положителните ефекти за гражданския сектор и местните общности, постигнати благодарение на най-голямата социално отговорна инициатива „Ти и Lidl за по-добър живот“.

Ежегодните награди на БДФ се провеждат от 2006 година, за да отличат успешните примери сред социално отговорните компании и да популяризират добрите практики в корпоративното дарителство у нас. По традиция официалната церемония се състоя в президентството на Република България, а престижната награда бе връчена на изпълнителния директор на Лидл България.

„Признателни сме за това отличие, защото то е още едно доказателство, че работата ни в полза на местните общности е ефективна. Усилията и ресурсите, които влагаме в инициативата „Ти и Lidl за по-добър живот“, се основават на целенасочени и системни инвестиции в подкрепа на обществено значими идеи на гражданския сектор, дори от най-малките населени места в България. За пет години (включително 2022 г.) успяхме да подкрепим 119 вдъхновяващи проекта на граждански организации в 58 населени места от цялата страна с общ фонд от 915 000 лв. Благодарение на всички тях достигнахме до над половин милион българи преки и непреки ползватели! Вярваме, че колкото повече расте нашата програма, толкова повече позитивни ефекти се постигат за местните общности в страната, а това ни мотивира да продължим напред в името на едно по-добро утре за всички нас като общество“ сподели Милена Драгийска, изпълнителен директор на Лидл България.

Инициативата „Ти и Lidl за по-добър живот“ се провежда от 2017 г. насам и подпомага хората в различните региони на България да водят по-качествен и пълноценен начин на живот. Проектите, които се финансират по програмата, са разделени в 3 ключови тематични области: образование, култура и историческо наследство и околна среда. Фондът на програмата се събира всяка година, а проектите се оценяват от експертно жури и от служителите на компанията. Така тази година компанията дари фонд от 200 000 лв. за подкрепа на 23 граждански проекта от цялата страна.

Повече за спечелилите проекти през годините и самата програма може да научите на: Ти и Lidl за по-добър живот - Lidl Лидл България

За контакт


Сподели

Покажи още