Lidl се включва в световната кампания Veganuary

Продуктовата гама на Lidl - Vemondo, бе отличена с две награди за веган марка на международните International V-Label Awards

10.01.2022 12:00:00 | София

Лого

Lidl се включва в световната кампания Veganuary, която вдъхновява да се въздържаме от употребата на животински храни през първия месец на годината. Веригата предоставя на клиентите си лимитирани и разнообразни веган продукти от серията със собствена марка Vemondo, както и рецепти и ценни съвети за хранене с продукти на растителна основа, с които те да допълнят менюто си.

По този начин Lidl улеснява хората, които избират само растителни храни, да намират това, от което се нуждаят, лесно, бързо и удобно. За останалите клиенти това е чудесен начин да разнообразят менюто си този януари. Те имат възможност да стартират предизвикателството Veganuary с апетитни Vemondo предложения – серия климатично неутрални* веган продукти, които компанията пусна на българския пазар през 2021 г. Освен постоянния асортимент на собствената марка на веригата, през януари потребителите ще могат да опитат и богато разнообразие от специални предложения от веган линията Vemondo, сред които готови веган ястия с булгур и къри. Любителите на десертите могат да открият вегански сладолед с фъстъци и лешници или с ванилия и горски плодове.

Със своите климатично неутрални* веган продукти Vemondo Lidl се класира на първо място в две ключови категории на International V-Label Awards: „Устойчивост“ – присъждана от 15-членно експертно жури с представители от медии и неправителствения сектор, и „Специалната награда на публиката“ след проведено гласуване от 40 000 потребители. V-Label е водеща организация, която от 1996 г. насам сертифицира вегетариански и веган продукти и присъжда първите по рода си International V-Label Awards. Тези награди отличават растителни продукти за тяхното качество, иновативност и положително въздействие.

 *Климатична неутралност чрез компенсиране на СО2 емисиите.

За контакт


Сподели

Покажи още