Първата българска естествено опушена морска сол на фермерския пазар на Lidl този уикенд

Посетителите избират от любими родни вкусове и разнообразни есенни плодове и зеленчуци

29.09.2022 12:00:00 | София

logo

Есенни предложения за всяка трапеза, богат избор на родни продукти и първата българска опушена морска сол ще предложи на клиентите си следващият фермерски пазар, с които Lidl подкрепя малките регионални производители. Този уикенд, от 30 септември до 2 октомври, между 10.00 и 19.00 часа, на паркинга пред магазина на бул. „Царица Йоанна" № 20, кв. Люлин 9, жителите на столицата ще могат да намерят множество качествени родни продукти на едно място.

Интересно предложение несъмнено ще бъде първата българска естествено опушена морска сол, създадена от търновския производител “Кристъл Стоун” ЕООД. Всички техни продукти се приготвят по автентична технология, като при процеса на опушване се използва внимателно подбран бленд от няколко вида дървесина. Това гарантира характерните цвят и мирис на опушената сол, която е перфектен завършек на салати, гарнитури, ястия с риба, месо и зеленчуци.

По време пазара посетителите ще могат да се насладят и на ароматни ябълки и  круши от градините на фермера Георги Сотиров от с. Веринско и да изберат измежду богатата гама от билкови тинктури на „Билка чудодейка“ от гр. Пазарджик за по-силен имунитет през идните месеци. Любителите на зимнината ще имат възможността да закупят вкусни домати от Стоян Ласков от благоевградското с. Михнево, а известният със своето участие във “Фермата” пчелар Яни Андреев от с. Козлец ще представи мед и пчелни продукти собствено производство, както и сладко грозде от семейния си лозов масив.

Два пъти месечно, до ноември включително, столичани и гости на града ще могат да преоткрият автентичния вкус на представяната на тези пазари българска продукция.

За контакт


Сподели

Покажи още