Първокурсник от Военноморското училище спечели 1000 лв. стипендия от практикантската програма на Lidl

90% от участниците в програмата биха я препоръчали на свои приятели и връстници

15.09.2022 12:00:00 | София

лого

Драгомир Шуманов – първокурсник във Висшето военноморско училище във Варна, спечели голямата награда от практикантската програма на Lidl. Той ще получи 1000 лв. стипендия за първата си година като студент, след като през летните месец работи в магазин на веригата в морския град.

Към него се присъединяват и още двама късметлии – Антония Андонова от Дупница и Ахмед Ахмед от Разград, които също получиха награда за успешното си представяне в програмата. Тя е на стойност 400 лв. и може да се използва за уикенд екскурзия или под формата на ваучери за пазаруване.

Имената на тримата печеливши бяха изтеглени в томбола сред най-добре представили се практиканти. Късметът им бе в ръцете на инфлуенсърите Павел и Ицака, които бяха тазгодишните посланици на програмата и звездната изненада за нейния финал. Практикантите, получили най-висока оценка за своето представяне, се събраха в Русе, за да отпразнуват приключването на програмата със специално събитие на кораба „Русчук“. Освен разходка по река Дунав и среща с известното дуо, участниците се включиха и в акцията по почистването на плаж Сандрово край Русе, заедно със служители на компанията.  

Общо 139 пълнолетни ученици от цялата страна влязоха в магазините на Lidl, като част от 9-то издание на практикантската програма. За период от 2 месеца те видяха отвътре как работи голяма международна компания и опознаха процесите в един магазин. Самите практиканти споделят, че това, което им е харесало най-много, са динамичната среда, разнообразието от задачи, сплотеният и подкрепящ екип, както и общуването с клиенти. Признават също, че са станали по-отговорни, организирани, готови да се справят с различни предизвикателства и сложни ситуации.

Това е и причината за високата оценка, която дават на своята лятна практика в Lidl. Анкета сред участниците показва, че 90% от тях биха препоръчали програмата на своите приятели и връстници. 

„Бих останал в компанията, защото е изключително коректна и защото можеш да научиш много от всеки един колега, да придобиеш богат и разнообразен опит. Това е страхотна възможност за всеки млад човек, който иска да се развива в този бранш“, споделя участник в програмата.

За контакт


Сподели

Покажи още