Публиката избра Lidl за най-добър работодател за трета поредна година

Компанията взе още 6 златни отличия в наградите Career Show Awards 2022, сред които и признанието „HR мениджър“ за Катерина Шопова

14.09.2022 12:00:00 | София

Logo

За трета поредна година Lidl е „Работодател на публиката“ в ежегодните награди за най-добър работодател на България – Career Show Awards 2022. Това е единствената категория, в която победителят се определя от публиката.

В оспорвана конкуренция компанията спечели златни отличия в още 6 категории. Първо място взе в категорията „Развитие на лидерски умения“ със своята „Академия по Лидл-ство“, насочена към 130 служители от средния и висш мениджмънт. Финалът на практикантската програма бе отличен в категорията „Вътрешно събитие“, а кампанията „Ние сме Lidl“,  посветена на ценностите, които обединяват служителите – в категорията „Стратегия за вътрешна комуникация“.

За своята стратегия за климата и пластмасата, както и за дългогодишната си инициатива „Дай шанс на Балканката“ компанията зае първо място в категориите „Зелени практики“ и „Инициатива за устойчиво развитие“.

Отново при Lidl отиде и още едно престижно признание – HR Мениджър, което получи Катерина Шопова, директор „Човешки ресурси“ в Лидл България.

Изключително сме щастливи, че за поредна година Lidl e отличен в толкова важни категории, сред които и най-ценната от тях – наградата на публиката. Отличията в останалите категории отразяват ключовите ни приоритети като работодател и компания, а именно – цялостната ни грижа за служителите, насърчаването на вдъхновяващото лидерство, подкрепата ни за младите кадри и разбира се, отговорността и грижата ни за едно по-добро утре“, коментира Катерина Шопова.

Career Show Awards e ежегоден конкурс, който отличава най-добрите практики в работодателската марка и привличането, задържането и развитието на служителите. Тази година бяха подадени рекордните 457 кандидатури, разпределени в над 70 категории и оценени от престижно жури от професионалисти в различни области.  

Получените отличия са поредното признание за Lidl като работодател. Само преди няколко месеца 5040 работещи от цялата страна наредиха Лидл България в ТОП 3 на най-желаните работодатели в страната в независимото проучване Employer of Choice. Студентите също  оцениха компанията като най-желан работодател в ритейл сектора в тазгодишното издание на проучването Graduate Survey.

 

 

За контакт


Сподели

Покажи още