87% от учениците в дуално обучение определят практиката в Lidl като изключително полезна

Компанията изпрати четвъртия випуск ученици в дуална форма на обучение

11.05.2023 10:00:00 | София

лого

Lidl изпрати четвъртия си випуск ученици в дуална форма на обучение. Общо 23 младежи от София, Перник и Елин Пелин избраха компанията за своята практика в последните две години от своето училищно образование. В магазините на веригата и складовата ѝ база в Равно поле те се подготвяха за професиите „Икономист“ и „Спедитор логистик“.

Според вътрешно проучване, 87% от учениците са оценили опита си в Lidl като изключително полезен, а над 70% са готови да препоръчат компанията като работодател. Други са категорични, че искат да станат постоянна част от екипа, а трети обещават, че ще се върнат отново в Lidl като стажанти или участници в trainee програмата на компанията.

Това е и едно от големите предимства на дуалното обучение. То дава шанс на учениците да учат в реална бизнес среда, но и възможност да продължат да работят в компанията, в която са провели своята практика. Едновременно с това формира трудови навици у младите и ги прави много по-подготвени за професионалното си развитие. Това потвърждават и учениците в тазгодишния випуск на Lidl. Всички те посочват, че са станали по-отговорни, търпеливи и уверени, подобрили са комуникационните си умения и са станали по-подредени в своите задачи.  

Lidl подкрепя дуалната форма на обучение още от старта ѝ в България през 2015 г. От тогава до днес сме изпратили четири випуска. Това са общо 47 ученици, избрали Lidl за своята практика. Дуалното обучение помага на младите да придобият нови знания и умения, формира у тях трудови навици и ги изгражда като бъдещи професионалисти. Вярвам, че всички вие вече имате солидна основа и успяхте да се запознаете със стандартите, по които работи лидерът на търговията в Европа“ – с тези думи се обърна към всички ученици Чавдар Михайлов, директор „Продажби и логистика“ в РД Равно поле, по време на събитие за изпращането на тазгодишните абитуриенти.

Подкрепата за дуалното обучение е част от ангажимента на Lidl да дава възможност на младите хора да учат нови неща и да осигурява силен старт на кариерното им развитие.  Тази цел следват и другите две младежки програми на веригата – практикантската програма за ученици, навършили 18 години, и стажантската програма, насочена към студенти и млади професионалисти. С всички тях компанията помага на младите да придобият нужните знания и опит заедно с шанса да продължат развитието си в Lidl. Това е и начин за компанията като работодател да бъде още по-добре подготвена за очакванията и спецификите на новото Z поколение.

За контакт


Сподели

Покажи още