Lidl с първи магазин в Елин Пелин

За последния месец веригата откри четири нови магазина в четири града в страната

16.12.2023 11:00:00 | София

logo

Лидл България разширява своето присъствие на българския пазар с откриването на своя 124-и магазин в град Елин Пелин. С отварянето му Lidl дава възможност на повече потребители да се възползват от умния начин на пазаруване във всяко едно отношение - от подредбата на продуктите в залата и предварително подбрания асортимент, които пестят време и правят пазаруването още по-приятно и удобно, през оптималното съотношение качество-цена, до използването на най-новите съвременни технологични и екологични стандарти за строителство. 

Обектът се намира на входа на Елин Пелин в новопостроения ритейл парк на бул. “Витоша” 25, където има и голям паркинг с над 300 места. Търговската зала на магазина е разположена на 1400 м2. Както и останалите обекти на веригата, и този впечатлява с модерен облик, съвременно оборудване, LED осветление с висока енергийна ефективност и електронни ценови табели.

„Днес поводът е наистина специален, защото именно тук, в община Елин Пелин, изградихме своя първи логистичен център, с който стартирахме дейността си през 2010 г.. Наш стремеж е с присъствието си тук да дадем своя принос към местната икономика - чрез разкриването на близо 20 нови работни места, с постоянното сътрудничество с български доставчици, които осигуряват качествена родна продукция за нашите потребители. Вярваме, че всеки от нас заслужава лесен достъп до прясна и внимателно подбрана храна, бързо и приятно пазаруване и повече време за важните неща. Така Lidl не само става част от града, но и градът става част от нас, допринасяйки заедно за икономическия ръст на региона и обогатявайки живота на местните жители", каза Милена Драгийска, главен изпълнителен директор на Лидл България.

„Жителите на общината и региона заслужават възможността да избират сред разнообразни и качествени продукти, затова съм радостен от факта, че Lidl избра да отвори свой първи магазин в град Елин Пелин. С откриването на Lidl ще се отворят нови работни места за жителите на общината, което ще допринесе за развитието на нейната икономиката и региона. Това е едно допълнително преимущество, оценено положително от мен и ръководството на Община Елин Пелин“, сподели доц. д-р инж. Ивайло Симеонов, кмет на града.

Новият Lidl магазин бе открит от доц. д-р инж. Ивайло Симеонов, кмет на община Елин Пелин, и г-жа Милена Драгийска, главен изпълнителен директор на Лидл България. А малко преди тържественото прерязване на лентата детски хор на Народно читалище “Елин Пелин 1896” зарадва присъстващите с изпълнение на коледни песни.

По традиция всички посетители на Lidl в деня на откриването са посрещнати с балони, подаръци, дегустации на продукти от собствените марки на веригата и изгодни предложения, както и много, игри и забавления за най-малките.

През цялата 2023 г. компанията продължи устойчивото разрастване на търговската си мрежа, като откри осем магазина и стъпи в три нови населени места, сред които Карлово, Слънчев бряг и Елин Пелин. Lidl разшири и складовата си база в село Равно поле, с което допринесе за още по-ефективни и оптимизирани процеси, в полза както на доставчиците, така и на клиентите на веригата.

За контакт


Сподели

Покажи още