Десетото издание на практикантската програма на Lidl с нови възможности и награди за учениците

1500 лв. стипендия за първата година в университет и iPhone 14 Pro са сред наградите, които очакват най-добре представителите се практиканти

04.04.2023 10:00:00 | София

logo

Практикантската програма на Lidl отбелязва своето 10-то юбилейно издание с нови възможности и атрактивни награди за учениците. Веригата отново отваря вратите на своите магазини за младежи от цялата страна, навършили 18 години, в 11 или 12 клас. Учениците, които искат да прекарат различно и полезно лято в света на Lidl, могат да кандидатстват на jobs.lidl.bg до 22 май.

Лятната практика ще се проведе от 3 юли до 31 август. В рамките на два месеца практикантите ще влязат в динамичния свят на бързооборотната търговия – ще бъдат самостоятелни, ще натрупат нови знания и първи професионален опит, а за всичко това ще получават добро възнаграждение, 200 лв. ваучери за храна месечно и специални отстъпки в Lidl Plus за периода на програмата. Работното време е 5 дни в седмицата (от понеделник до петък). За първи път тази година участниците могат да избират между 6- и 8-часов работен ден, като вторият вариант предлага и по-високо заплащане.

Сред нещата, които младите ще научат, са как да управляват времето си, да приоритезират задачите, да бъдат комуникативни и да работят в екип. Те ще се грижат за подредбата на стоката в магазина, ще съдействат на клиентите, ще научат основни принципи за търговските промоции и успешните практики, които утвърждават Lidl като водещ ритейлър в Европа. За да се подготвят за всички тези задачи, ще минат през специално онлайн обучение, а през цялата си практика ще разчитат и на ментор – опитен професионалист от Lidl, който ще ги напътства и ще им помага в работата.

Още една новост тази година е възможността за 5 дни неплатен отпуск, за да могат учениците да съчетаят работата с плановете за море или други приключения. Накрая на програмата най-добре представилите се практиканти ще могат да спечелят една от двете големи награди – стипендия за първата година в университета в размер на 1500 лв. или телефон iPhone 14 Pro, както и две награди на стойност 600 лв. под формата на ваучери за любими продукти в Lidl.

Практиката в Lidl дава и реална възможност на учениците да продължат развитието си в компанията и след края на програмата на 4- или 6-часов работен ден, така че успешно да съчетават учебния с работния процес.

За контакт


Сподели

Покажи още