Дрехи от устойчиво отглеждан памук и рециклиран материал дефилират в Lidl

Дамски и мъжки тениски, шорти, клинове и дори спортни обувки очакват клиентите на веригата от следващата седмица

21.07.2023 10:00:00 | София

logo

Дрехи с два водещи световни сертификата за устойчивост ще дефилират в Lidl следващата седмица.

Първият от тях е сертификатът Cotton made in Africa. Той означава, че продуктите с неговото лого са произведени от устойчиво отглеждан памук и гарантира, че всяка закупена дреха с този знак подпомага опазването на природата в Африка. Производството на памук на континента играе ключова роля и в борбата с бедността – част от приходите на дребните фермери и техните семейства там идват именно от продажбата на суровината.

Още от понеделник, 24 юли, със знака на Cotton made in Africa клиентите на Lidl ще открият както предложения за дамите, така и за мъжете. Сред тях са дамски и мъжки тениски в различни цветове, къси дънкови панталони, спортни клинове, мъжки бермуди и други.

Global Recycled Standard е другият стандарт за устойчиво произведен текстил, който поставя фокус върху опазването на ресурсите и втория живот на пластмасата. Логото му означава, че дрехата е произведена от рециклирана пластмаса, чийто произход е частично от морски и крайбрежни райони, както и че при производството ѝ са спазвани строги социални и екологични критерии.

Сред предложенията с Global Recycled Standard, които клиентите на Lidl ще открият от четвъртък, 27 юли, са бюстиета в различни цветове, дамски и мъжки тениски, шорти, дамски клинове, чорапи и други. Завършек на облеклото ще дадат спортните обувки с лицева част от плетена дишаща материя и стелка с мемори пяна, също произведени от рециклирана пластмаса.

Устойчивият текстил в Lidl не само е произведен с грижа за природата, но е и с доказано качество. За това гарантира световният сертификат за качество Hohenstein, който притежават всички текстилни продукти в Lidl. Стандартът от Немския институт е гарант за контрол на производството, безопасност на тъканите и точен размер.

Дрехите със сертификат Cotton made in Africa и Global Recycled Standard може да разгледате в онлайн брошурата на Lidl тук.

За контакт


Сподели

Покажи още