Lidl е най-добрият международен ритейлър в България

Наградата бе връчена снощи на Progressive Awards Bulgaria

09.06.2023 10:00:00 | София

logo

Lidl бе отличен за най-добър международен ритейлър в Българя на церемонията Progressive Awards Bulgaria снощи в София. При избора на победител в категория „Най-добър международен ритейлър“ са взети под внимание редица фактори, сред които постигнати резултати, оценка от партньори, предимства пред конкурентите, размер на инвестициите и внедрени иновации.

Високото признание за Lidl отчита цялостния бизнес модел на веригата и добавената стойност, която тя има за по-добрия и пълноценен начин на живот на хората. Вече 13 години Лидл България е своеобразен двигател на растежа на българския бизнес, работейки усилено за развитието на FMCG сектора в страната. По последни данни цялостният икономически ефект от дейността на компанията възлиза на 1,61 милиарда лева. А приносът и въздействието на компанията в обществото за последните пет години възлиза на повече от 3 млн. лева.

Progressive Awards имат за цел да отличат успешните компании и брандове от бързооборотния бранш, които задават тенденции и допринасят година след година за развитието на индустрията и пазара, както и играят важна роля за развитието на партньорството между търговците и доставчиците.