МИЛЕНА ДРАГИЙСКА Е ПОБЕДИТЕЛ КАТО „НАЙ-АНГАЖИРАН КЪМ ХОРАТА ЛИДЕР НА ГОДИНАТА“

Главният изпълнителен директор на Лидл България получи престижното признание на Годишните HR награди на БАУХ

31.03.2023 10:00:00 | София

Милена Драгийска, главен изпълнителен директор на Лидл България, получи признанието „Най-ангажиран към управлението на хора лидер на годината“ за 2022 г. Престижното отличие бе връчено на Годишните HR награди на Българската асоциация за управление на хора (БАУХ).

Всяка година конкурсът отличава най-иновативните и успешни HR практики в страната, припознати като ценни от бизнеса, обществото и хората. Победителят в категорията се определя след взискателна оценка на писмено подадени кандидатури, както и лично интервю на кандидат-финалистите със седемчленно жури.

Тази награда е висока оценка за политиката на Лидл България като работодател – като отношение към екипите, лидерска култура, програми за обучение и развитие и пакет от придобивки. Така устойчиво доказваме, че в центъра на вниманието и управлението са хората и грижата за тях. Ролята на лидера е да задава общата посока, да затвърждава ценности и да общува открито и пълноценно с екипите, защото те са истински двигател на идеи, вдъхновение и професионализъм за общата цел. Смисълът е в съзиданието – затова приемам тази награда с огромна благодарност към всички служители в Лидл България, които със своята отдаденост и сърцатост ежедневно създават стойност и стандарти и ни мотивират заедно да вървим напред“, коментира Милена Драгийска.

Това е второто високо отличие, което Лидл България получава от БАУХ за своите работодателски политики. На годишните награди на асоциацията за 2021 г. Катерина Шопова, директор „Човешки ресурси“ във веригата, бе избрана за HR мениджър на годината. С това двойно признание Лидл България става единствената компания в ритейл бизнеса, чиито главен изпълнителен директор и HR директор печелят първото място в тези две индивидуални категории в конкурса.

В началото на тази година веригата заслужи и световно признание – за четвърта година Лидл България получи международния сертификат TOP Employer, а световната организация TOP Employers Institute я отличи като №1 работодател в бранша и я нареди в ТОП 3 на най-добрите работодатели в страната.

Днес в Лидл България работят над 4000 души, като компанията не спира да инвестира в осигуряването на най-благоприятни условия за всички тях. Приобщаващата и насърчаваща фирмена култура, възможностите за развитие, доброто възнаграждение и финансова сигурност, както и богатият пакет придобивки са в основата на грижата и подкрепата, които осигурява компанията за всички свои служители. Не на последно място, със своите доказани и световно утвърдени работодателските практики Лидл България допринася и за цялостното развитие на трудовия пазар и подобряване на средата като цяло у нас.