Над 1000 ученици научиха за ползите от практикантската програма на Lidl

На 3 юли учениците, избрали Lidl за своя първа работа, ще започнат лятната си практика

23.05.2023 10:00:00 | София

лого

Над 1000 ученици в гимназиален курс на обучение се запознаха с ползите от практикантската програма на Lidl. По повод десетата годишнина на програмата представители на компанията гостуваха в 30 училища в цялата страна, за да разкажат за възможностите за развитие, които Lidl дава на младите хора. Срещите се проведоха в 22 града, сред които София, Варна, Бургас, Габрово, Велинград, Шумен, Пазарджик, Айтос, Балчик и други.

На 3 юли учениците, избрали Lidl за своята първа работа, ще прекрачат прага на магазините на веригата не като клиенти, а като практиканти. В рамките на два месеца те ще видят отвътре как работи световна верига и ТОП работодател – ще се грижат за подредбата на стоката, ще съдействат на клиентите и ще опознаят основните принципи на работа в ритейл сектора.

По-важното обаче е, че ще изградят работни навици, ще се научат да бъдат самостоятелни и отговорни, да работят в екип и да управляват ефективно задачите си. Участниците ще спечелят първите си пари, ще получават 200 лв. ваучери за храна месечно и специални отстъпки в Lidl Plus за периода на програмата. За първи път тази година те ще могат да избират между 6- и 8-часов работен ден, както и ще разполагат с пет дни неплатен отпуск, за да съчетаят работата с море и почивка.

Допълнителен стимул за младите са и наградите. В края на програмата най-добре представилите се практиканти ще могат да спечелят една от двете големи награди – 1500 лв. стипендия за първата година в университета или телефон iPhone 14 Pro, както и две награди на стойност 600 лв. под формата на ваучери за пазаруване в Lidl.

Лятната практика в Lidl може да бъде успешен вход и към останалите младежки програми на компанията, както и към постоянни позиции на пълен или непълен работен ден, така че младите да съчетават работата с образованието си в университета или други занимания.

Повече за практикантската програма на Lidl ще намерите тук

За контакт


Сподели

Покажи още