Най-предпочитаният шоколад в Lidl е млечният

07.04.2023 10:00:00 | София

лого

Любимият избор на българите сред собствените марки шоколади на Lidl e млечният. Това показват данни на търговския отдел на Лидл България, част от най-голямата верига магазини за хранителни стоки в Европа. От Lidl отчитат още, че на второ място клиентите на веригата поставят млечния шоколад с лешници, а едва на трето място се нарежда черният шоколад. Така от компанията разбиват и мита за доминация на тъмния шоколад, който е изключително популярен в Европа напоследък.

Данните на Lidl за предпочитанията на потребителите показват, че и сред ядковите шоколади отново безспорен фаворит е млечният, като фаворит е този с цели лешници.

От веригата разкриват още, че имат над 50 вида шоколад под собствените марки Fin Carre, J.D. Gross, и Fairglobe в постоянния си асортимент, като немалка част от тях се произвеждат в собствена фабрика на веригата. Над 30 са и шоколадовите вкусове, които влизат под формата на акции през цялата годината. Независимо дали става въпрос за млечен, натурален, бял, с цели лешници, с цели бадеми, със стафиди или със солен карамел, всички шоколади под собствените марки на Lidl са произведени от 100% сертифицирано Fair Trade и Rainforest какао, което е още един фактор за качеството и плътността им. Качеството и съдържанието на шоколадите собствена марка са гарантирани и с резултати от лабораторни анализи, които веригата провежда регулярно в акредитирани лаборатории в Германия, проследявайки десетки физикохимични и микробиологични показатели. Това е и още един гарант, че всички шоколади под собствените й марки отговарят на установените европейски норми и изисквания.

„Без значение дали говорим за постоянен или допълнителен асортимент, основата е качеството. Следим пазара и тенденциите на национално и световно ниво, като не спираме да търсим и дегустираме онези вкусове, които най-добре биха паснали на българския потребител. В същото време обаче се стараем да предлагаме и по-нетрадиционни вкусове от всяка точка на света чрез нашите тематични седмици, като шоколад с бира и шоколад с ирландски крем“, коментира Калоян Михов, мениджър „Стоково снабдяване“ в Лидл България.

През миналата 2022 г. именно собствените марките шоколад на Lidl бяха отличени с медал за най-високо качество на шоколадите собствена марка според вота на клиентите в проучването Private label QUDAL – QUality meDAL 2022/2023, проведено на българския пазар от швейцарската организация ICERTIAS.

За контакт


Сподели

Покажи още