РЕКОРДЕН БРОЙ СТУДЕНТИ ИСКАТ ДА БЪДАТ СТАЖАНТИ В LIDL

Български студенти от страната и чужбина и за първи път – чужденци, кандидатстват за програмата

23.06.2023 10:00:00 | София

лого

Рекорден брой от 224 студенти са кандидатствали за четвъртото издание на стажантската програма на Lidl. Това е близо три пъти повече желаещи в сравнение с миналогодишното издание.

Най-много сред кандидатите са възпитаници на Софийския университет „Св. Климент Охридски“, следвани от Нов български университет и Университета по национално и световно стопанство. Стажантската програма привлича интереса на наши сънародници и в чужбина. Български студенти от Нидерландия, Германия, Италия, Франция, Шотландия и други европейски държави също искат да бъдат стажанти в Lidl в България. За първи път кандидатстват и чужденци, които въпреки че не говорят български, са готови да преодолеят езиковата бариера и избират именно България, за да опознаят света на ритейлър №1 в Европа.

Сред кандидат-стажантите са и хора, които вече имат опит в компанията като  практиканти, ученици в дуална форма на обучение и дори настоящи служители, които виждат в стажантската програма възможност да натрупат нови знания и експертиза в различна за тях област.

От всички 224 кандидати Lidl ще избере 13 стажанти, които на 3 юли ще започнат своя стаж в компанията. В рамките на 2 месеца те ще работят по конкретен бизнес проект и ще видят на практика как работи успешната ритейл компания. Ще минат през три различни обучения – по управление на проекти, презентационни умения и бизнес комуникация, като в допълнение всеки стажант ще има и въвеждащо обучение, съобразено с проекта, по който ще работи. Получените знания не само ще ги подготвят за предстоящите им задачи, но ще бъдат полезни и за бъдещото им професионално развитие.

През цялото време младежите ще разчитат на ментор, който ще ги напътства и ще им помага. На финала на програмата всеки стажант ще представи своя проект пред мениджмънта на веригата, а успешно представилите се имат реалния шанс да продължат развитието си в компанията и след това.

За контакт


Сподели

Покажи още