Шеф Иван Манчев е специален гост на тринайсетия фермерски пазар на Lidl този уикенд в София

27.10.2023 10:00:00 | София

лого

Специален гост на тринайсетия фермерски пазар на Lidl за тази година ще бъде шеф Иван Манчев. Пазарът ще се проведе от 27 до 29 октомври  на паркинга на Лидл България на бул. “Тодор Александров” в София. Тринайсет български производители ще представят продукти собствено производство, като в първия ден от пазара шеф Манчев също ще се възползва от качествената българска стока и ще избере продукти за приготвянето на вкусна есенна гозба.

 Акцент в това издание на фермерските пазари ще са месните продукти на Цветослав Манов и съпругата му Елица от Mezence.bg. Двамата са сред традиционните участници, но са подготвили нови рецепти за почитателите на добрия вкус и качествените мезета.

“Този път ще представим една нова авторска рецепта за луканков салам с фенел. Фенелът, който има вкус на анасон и копър и се отглежда в Северна Италия и Южна Франция, е единствената съставка, която не  е традиционно наша в този продукт. Ще представим и салам амбарица по стара българска рецепта, който досега бяхме оставили малко встрани”, споделя Цветослав, чиято семейна фирма разполага с две стопанства за отглеждане на прасета и телета - в Хасково и в село Ковачевци, Ломско. Сред най-търсените продукти на Mezence.bg са саламите “Милано” и “Наполи” по традиционна италианска рецепта и телешкият суджук от два вида месо Блек Ангъс.

Останалите участници във фермерския пазар този уикенд също са вече добре познати. На него клиентите на Lidl ще могат да се срещнат отново с Мариана Каримова от село Крайници, която ще изложи домати, краставици, ябълки и сливи. Илияна Стоилова от село Крум ще изложи био батати и хинап,

Яне Андреев от село Козлец - мед и грозде, а Ралица Петкова от Благоевград е подготвила разнообразие от мед и пчелни продукти. Нектарите, мармаладите и сушените сливи на Добри Енев от Троян, които направиха своя дебют на фермерския пазар в София миналия уикенд, ще могат да бъдат открити и този път.

С вкусни и прясно приготвени хлябове ще изкушават от софийската пекарна Mr Хляб. Апетитната лютеница, сладката и сиропите на консервна фабрика „Том консерв”, Пловдив също могат да бъдат открити на фермерския пазар. За наближаващите есенно-зимни празници пък ще има избор от вината „Мелнишки пирамиди“ на Бисер Кьосев от село Левуново. Посетителите ще могат да намерят още качествените млечни продукти без консерванти и подобрители на фермерска мандра „Каменяк”, както и различни месни продукти от „Риламес“, град Рила.

Почитателите на натуралната козметика пък ще открият билковите тинктури на  „Билка чудодейка” от Пазарджик и натуралните сапуни с шафран, магарешко мляко и масло от бял трън, както и био шафран от Девин, на фирма “Шафран Делукс”.

За контакт


Сподели

Покажи още