Lidl отпуска 5 пълни стипендии за второто издание на Академията за „Многообразие, равнопоставеност и приобщаване“

Кандидатури за стипендиите се приемат до 7 януари 2024 г.

01.12.2023 11:00:00 | София

лого

Второто издание на Академията за „Многообразие, равнопоставеност и приобщаване“, организирана от Съвета на жените в бизнеса в България (СЖББ) и Стопанския факултет на СУ „Св. Климент Охридски“, ще бъде открито на 19 януари 2024 г. Това е единствената сертифицирана обучителна програма по темата в страната, която и тази година се провежда с подкрепата на Лидл България. Като партньор на Академията, Лидл България осигурява пет пълни стипендии за желаещи за участие в Академията.

Кандидатите за стипендия следва да изпратят до 7 януари 2024 г. включително, кратко мотивационно писмо на weiterbildung@lidl.bg.  В него трябва да споделят мотивацията си да се присъединят към програмата, да опишат как биха предали нататък придобитите в нея знания и умения, като посочат също данни за контакт и линк към своя LinkedIn профил. Победителите ще бъдат определени от жури, съставено от служители в Лидл България и специалисти по темата. Имената на стипендиантите ще бъдат оповестени на 12 януари 2024 г. на jobs.lidl.bg и womeninbusiness.bg.

Подкрепата на Lidl за провеждането на Академията e част от цялостната програма на компанията „Lidl палитра“, която си поставя за цел да подбуди активен диалог и да насърчи действия в обществото по отношение на политиките за стимулиране на приобщаваща среда, равни възможности и недопускане на дискриминация.

Академията за „Многообразие, равнопоставеност и приобщаване“ започва от 19 януари и продължава до 12 април 2024 г., като включва общо 7 модула или 56 учебни часа. В края на всеки модул има кратък изпит, а успешно преминалите участници получават в края ѝ сертификат. Сред лекторите са представители на Стопанския факултет на СУ, бизнеса и неправителствения сектор – палитра от експерти, които дават различни гледни точки, примери и практики. В програмата са включени теми като принадлежност, ползи от многообразието и приобщаването, преодоляване на неосъзнати различия, включваща комуникация и приобщаващо лидерство, правни аспекти на темата. В рамките на заключителния модул Lidl ще проведе практическа сесия с участниците за управление на заинтересовани страни по темата многообразие и приобщаване.

Общо 21 участници завършиха първото издание на Академията за „Многообразие, равнопоставеност и приобщаване“ през 2023 г. В обратната си връзка 86% от тях казват, че програмата напълно е отговорила на очакванията им, а 95% - че съдържанието на обученията е било задълбочено. След завършване на Академията, участниците в нея получават възможност да се присъединят и към Алумни клуба на Съвета на жените в бизнеса в България. През ноември 2023 г. Академията за „Многообразие, равнопоставеност и приобщаване“ получи специалното отличие „Знак за качество“ на Софийския университет.

Повече информация за записването в Академията и условията за кандидатстване за стипендиите на Lidl може да намерите на jobs.lidl.bg и womeninbusiness.bg.

За контакт


Сподели

Покажи още