Lidl в Добрич е с нов двоен автомат за обратно събиране на пластмасови бутилки и кенове

Средно над 60 хил. бр. опаковки на седмица събира досега автоматът в магазина в гр. Добрич

11.10.2023 10:00:00 | София

лого

Автоматът за обратно събиране на пластмасови бутилки и кенове в магазин Lidl в Добрич вече е двоен. Поради големия интерес сред потребителите в града – средно над 60 хил. бр. върнати опаковки на седмица, компанията реши да подмени досегашния единичен автомат с по-голям – с  възможност за връщане на опаковки едновременно от двама клиенти и съответно двоен капацитет. Така процесът по връщане вече е още по-лесен, бърз и ефективен.

Магазинът в Добрич е един от 10-те обекта на Lidl, в които веригата стартира своя пилотен проект за обратно приемане на еднократни опаковки в края на март тази година. До момента във всичките 10 магазина са събрани общо над 8,5 милиона кенчета и пластмасови бутилки.

Само в Добрич събраните опаковки от началото на проекта са над 1 200 000, което е най-добрият резултат на единичен автомат в целия пилотен проект на Lidl в страната. Големият интерес на добричлии е показател и за тяхното отговорно отношение към чистотата на града и опазването на околната среда.

В рамките на пилотния проект на Lidl автомати бяха поставени в още 9 магазина на веригата в София, Варна, Пловдив, Габрово, Монтана, Провадия, Троян и Балчик.

За контакт


Сподели

Покажи още