София ще е домакин на дванадесетия фермерски пазар на Lidl

14 родни производители ще предложат богато разнообразие от продукти, сред които нектари и шипков мармалад на троянската фирма “Мони Ен”

12.10.2023 10:00:00 | София

лого

Този уикенд в столицата предстои дванадесетият фермерски пазар на Lidl, който съвпада с един от големите християнски празници - Петковден (14 октомври). На 13, 14 и 15 октомври на паркинга на магазина на ул. “Тодор Каблешков” 28 посетителите ще могат да избират за трапезата си от богатата продукция на 14 родни производители. Двама от тях ще изложат стоката си за първи път, като акцент на този пазар ще бъдат нектарите и мармаладите от сливи на Добри Енев от Троян. Фирмата на Добри и баща му “Мони Ен” предлага само продукция от собствени градини.

“Нектарите ни са студено пресовани и се няколко вида - сливи, сливи и праскови и само от праскови. Правим също шипков мармалад и мармалад от сливи, от който имаме и на калъп, не само в буркани. Рецептата за него е от баща ми, той се грижи за тази част от производството ни”, споделя Добри. По думите му мармаладът и сушените сливи са от най-търсените стоки при тях.

Другият нов участник е мандра “Боровица” от Белоградчик, която освен класическите фермерски млечни продукти, предлага също моцарела, айран, кашкавали и сирена с различни вкусове. В производството мандрата използва мляко от собствени крави.

Сред познатите вече производители на пазара този уикенд ще се включат „Билка чудодейка” от Пазарджик с био козметични продукти и тинктури и „Шафран Делукс”, които предлагат натуралните сапуни с шафран, магарешко мляко и масло от бял трън и био шафран от Девин.

Пекарната Mr. Хляб също ще има щанд с вкусни и прясно приготвени хлебни изделия. Посетителите на пазара ще могат да опитат и вината „Мелнишки пирамиди“ на Бисер Кьосев от село Левуново. Апетитната лютеница, сладката и сиропите на консервна фабрика „Том консерв”, Пловдив също могат да бъдат открити на фермерския пазар.

Мариана Каримова от село Крайници ще изложи домати, пипер, краставици, ябълки и сливи, а Илияна Стоилова от село Крум ще покаже батати и хинап.

Яне Андреев ще подслади настроението на пазаруващите с мед и грозде от село Козлец. Ралица Петкова от Благоевград също е подготвила разнообразна гама от мед и пчелни продукти за подсилване на имунитета през есенните дни.

Посетителите на фермерския пазар могат да намерят още качествените млечни продукти без консерванти и подобрители на фермерска мандра „Каменяк”, както и различни месни продукти от фирма „Мезенце”, Банкя и „Риламес“, град Рила.

За контакт


Сподели

Покажи още